Commissaris van de Koning gastspreker bij eerste VOG-industrie lunch

Ondernemen is vertrouwen

Ontvangst Commissaris van de Koning dhr. Van de Donk door Burgemeester Jan Luteijn en VOG-voorzitter Louis de Wit.

Vrijdagochtend 7 juni was de eerste VOG Industrie netwerklunch in restaurant het Weeshuys op de Markt in Geertruidenberg. In deze sfeervolle omgeving waren een aantal grotere werkgevers uit het VOG-netwerk bijeen om met elkaar en met het college van Burgemeester en Wethouders in contact te komen.

De ontvangst van deze lunch vond plaats in het voormalig stadhuis aan de Markt in Geertruidenberg. Jessica Eland, coördinator VOG-Industrie, opende deze bijeenkomst, waarna Burgemeester Jan Luteijn een korte toespraak hield en iedereen welkom heette. Rekening houdend met het wisselvallige weer was de VOG goed het voltallige gezelschap zich onder de paraplu van de VOG naar het Weeshuys enkele deuren verderop verplaatste.

Aangekomen bij het Weeshuys vond iedereen al snel zijn plek in het uitmuntend verzorgde en stijlvol aangeklede restaurant. Gastspreker bij deze netwerkgelegenheid was Commissaris van de Koning van de provincie Noord-Brabant, dhr. W.B.H.J. van de Donk. Hij gaf een bijzonder boeiende uiteenzetting van een aantal onderwerpen die ook de ondernemers binnen onze gemeente direct raken. Kern van zijn verhaal zat in de het vertrouwen dat ondernemers hebben in elkaar en hun omgeving en dat daar de basis van groei en verbinding ligt. Aansluitend was er de mogelijkheid tot het stellen van vragen waar door een aantal aanwezigen dankbaar gebruik van werd gemaakt.

Aansluitend op het verhaal van de Commissaris van de Koning werd de uitstekend verzorgde lunch geserveerd. De keukenbrigade en bedienend personeel trakteerden de aanwezigen op een culinair hoogstandje. En al was het voor velen niet de eerste kennismaking met het Weeshuys, de meeste aanwezigen waren toch weer aangenaam verrast door wat er op de borden verscheen.

Tijdens de lunch werd er aan de tafels uitgebreid gediscussieerd over de vraag die het bestuur van de VOG aan de tafels presenteerde: “Met welke thema’s zou de VOG voor uw organisatie aan de slag mogen gaan?”. Er werden diverse nieuwe contacten gelegd en oude contacten aangehaald. Als laatste sloot Louis de Wit af met de vraag aan de aanwezige ondernemers wie zich als adviseur zou willen inzetten om de belangen van de Industrie te behartigen. Een onderwerp waar de meeste aanwezigen positief op hebben geantwoord.

Al met al was het een bijzonder succesvolle bijeenkomst. De besproken onderwerpen en de discussies die aan tafel gevoerd werden zullen door het VOG-bestuur verder uitgediept worden en zullen mogelijk ook tot agendering van enkele onderwerpen op de (politieke) kalender leiden.

Klik hier om het beeldverslag van deze ochtend te bekijken.

Bron: VOG Redactie – John Gaasbeek 07-06-2019

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Schrijf je in voor de VOG Premium Lunch!

Op vrijdag 6 oktober vanaf 11:00 uur staat de VOG Premium Lunch op het programma. Deze educatieve lunch voor onze Premium leden zal plaatsvinden in ’t Weeshuys, waar we een interessant onderwerp op het programma hebben staan: GenZ talks vanuit The New Crew.

Gezellige en geslaagde derde editie van de VOG Golfdag!

Op een zonovergoten dag, donderdag 14 september, vond de derde editie van de VOG Golfdag plaats op Golfclub Landgoed Bergvliet in Den Hout. Het was een schitterende dag waarin enthousiast werd gegolfd, maar er was ook voldoende gelegenheid om onder het genot van lekker eten en drinken met elkaar bij te praten.