Burgemeester Witte al drie weken in quarantaine: ‘Ik ben 44, was fit en gezond maar kan nu amper nog praten’

RAAMSDONKSVEER – Het praten kost haar nog moeite. Burgemeester Marian Witte  zit al drie weken in quarantaine, in haar huis in Raamsdonksveer, samen met twee van haar kinderen van 14 en 17. Over de telefoon doet ze verslag van haar zelfgekozen isolatie. ,,Ik ben 44, was fit en gezond. Het kan echt iedereen overkomen”.

Marja Klein Obbink  Laatste update: 09:32 Bron: BN DeStem

Het besluit om in quarantaine te gaan nam ze drie weken geleden. Met de carnaval was ze al heel erg verkouden. ,,Ik ben overigens geen café binnen geweest”, blikt ze terug. ,,Maar toen kwam de dag dat ik voelde: m’n longen, die gaan niet lekker. Dat kwam er opeens bij”.

Raamsdonksveer - Marian Witte in 2019 op de Wim Letschertbrug tussen Raamsdonksveer en Geertruidenberg.

Raamsdonksveer – Marian Witte in 2019 op de Wim Letschertbrug tussen Raamsdonksveer en Geertruidenberg. © Pix4Profs / Johan Wouters

Geen energie

Het praten gaat moeilijk, ze heeft het nog steeds erg benauwd. ,,Ik kreeg geen lucht, het werd steeds erger. Geen lucht, geen energie, elke dag een stapje minder”.

Vanaf dat moment bleef ze thuis. Met de kinderen. ,,Mijn oudste woont in Tilburg, maar de andere twee gingen met mij mee in de quarantaine. Nee, gemopperd hebben ze nog steeds niet, het zijn mijn helden. Ze doen de was, maken schoon, na deze periode kunnen ze een heel huishouden runnen”, lacht ze.

Antibiotica

De humor is er nog. Maar afgelopen zaterdag kwam de klap. ,,Echt heel benauwd”. Contact met de huisarts had ze al. ,,De antibiotica sloegen niet aan. Toen  wisten we het eigenlijk al. En het was een virale infectie, dus…”.

Ze valt niet in de risicogroep dus ze kreeg geen coronatest. Logisch vindt ze. ,,Er is een tekort aan testen. Zelfs zorgpersoneel wordt niet getest. Ik zou zeggen: geef die schaarse test maar aan het zorgpersoneel.”

Geef die schaarse test maar aan het zorgperso­neel

Marian Witte, burgemeester in quarantaine

De eerste twee weken werkte Witte nog. ,,Ik maakte dagen tot drie, vier uur ‘s middags, via skype-vergaderingen of via de mail.”

Maar sinds vrijdag is Witte echt uit de lucht. Loco-burgemeester John van Vugt heeft  haar taak overgenomen. ,,En we hebben een gemeentelijk crisisteam dat bestaat uit vijf man. Dat functioneert uitstekend”.

Kijk naar elkaar om

Dus zit ze nu thuis niks te doen. ,,Dat is niet leuk. Dat zit niet in mijn aard.” De kinderen doen het huishouden. Familie en vrienden halen de boodschappen. ,,Het is zo goed dat de mensen naar je omkijken. Daarom mijn boodschap: handhaaf alsjeblieft de maatregelen. Kijk naar elkaar om.”

Net als zij zetten ook haar kinderen geen stap buitenshuis.  ,,We hebben een tuin, dat scheelt. Dat er in die drie weken geen onvertogen woord is gevallen, vind ik heel bijzonder”.

Opeens rook ik de bloemen die op tafel stonden

Marian Witte, burgemeester in quarantaine

Zaterdagavond kreeg ze het zo benauwd dat ze op het punt stond de huisartsenpost te bellen. Later trok het weer  bij. ,,Opeens rook ik de bloemen die op tafel stonden”.

Sinds zondag gaat ze niet verder vooruit. ,,Het tekort aan energie en lucht blijft  hetzelfde. Ik ben dan ook nog niet optimistisch. Het is een lange weg terug naar herstel”.

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek VPK

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “VPK Packaging”

Op donderdag 14 december 2023 kwamen ondernemers uit Geertruidenberg en omgeving bijeen voor het jaarlijkse afsluitende evenement van de VOG. Het feest vond plaats op de unieke locatie van Fort Lunet in Raamsdonksveer, de ideale plek voor een avond vol gezelligheid. Ook bood deze locatie de juiste ambiance voor een reflectie op het afgelopen jaar. Bij aankomst werden de gasten verwelkomd door het VOG-bestuur, waarbij ze op de foto werden gezet door de fotograaf.