Brabant draait: misschien toch camera’s in buitengebied

In de strijd tegen drugsafval, wil het provinciebestuur nadenken over  bewakingscamera’s.

Tot voor kort stonden Gedeputeerde Staten op het standpunt dat het veel te duur is om 450.000 hectare aan natuur- en buitengebied in de gaten te houden met camera’s, maar nu lijkt het college toch een draai te maken.

Hameren op inzet
Dat blijkt uit antwoorden die Gedeputeerde Staten hebben gegeven op vragen van PVV-Statenlid Maikel Boon. De politicus uit Bergen op Zoom hamert al langer op de inzet van camera’s in het buitengebied, maar tot voor kort hield het provinciebestuur de boot af. Niet alleen vanwege de kosten, maar bijvoorbeeld ook omdat het bijna onmogelijk is om iemand dag en nacht de beelden te laten bekijken.

Flexibele inzet
Maar uit de antwoorden op de laatste vragen van Boon wordt duidelijk dat camera-inzet niet langer als onhaalbaar wordt gezien. ,,Er vinden op dit moment op diverse plekken proeven plaats met innovatieve hulpmiddelen zoals drones, slimme lantaarnpalen, warmtecamera’s en geluidssensors’’, aldus het college. ,,Verder gaan we de komende periode bekijken of flexibele camera-inzet effectief is, ook al is niet duidelijk of het kan in verband met privacy-aspecten.’’

Het is een optie
Maar ondanks deze slag om de arm ‘is er al budget beschikbaar voor het ontwikkelen van innovatieve toepassingen’. ,,Mogelijk dat camera-inzet hierbij ook tot de opties behoort’’, aldus Gedeputeerde Staten in hun brief aan Boon.

Bron: BN De Stem – Nico Schapendonk 12-08-19, 11:59

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Schrijf je in voor de VOG Premium Lunch!

Op vrijdag 6 oktober vanaf 11:00 uur staat de VOG Premium Lunch op het programma. Deze educatieve lunch voor onze Premium leden zal plaatsvinden in ’t Weeshuys, waar we een interessant onderwerp op het programma hebben staan: GenZ talks vanuit The New Crew.

Gezellige en geslaagde derde editie van de VOG Golfdag!

Op een zonovergoten dag, donderdag 14 september, vond de derde editie van de VOG Golfdag plaats op Golfclub Landgoed Bergvliet in Den Hout. Het was een schitterende dag waarin enthousiast werd gegolfd, maar er was ook voldoende gelegenheid om onder het genot van lekker eten en drinken met elkaar bij te praten.