BLOND: “Dit past zó bij mij”

Ingrid Schellevis en Sjaak de Hoogh zijn de gezichten achter BLOND Goodies & Foodies. Op 11 juli openden zij de deuren van BLOND en sindsdien heeft de Markt in Geertruidenberg er een pareltje bij. In dit artikel doet Ingrid haar verhaal! 

Door Sara Berende

Ingrid en Sjaak wonen beiden in Geertruidenberg en zijn al jarenlang vrienden van elkaar. Een aantal maanden geleden raakten ze in gesprek over een nieuw plan. Ingrid was namelijk door de coronacrisis haar baan kwijtgeraakt en stond open voor een nieuwe uitdaging. Ook het pand aan de Markt op nummer 8, was toe aan een nieuwe uitdaging. Ingrid en Sjaak zijn gaan brainstormen over een nieuwe bestemming voor het pand en zo ontstond het concept van BLOND. Niet veel later werd dit concept werkelijkheid!

BLOND is een, drie-verdiepingen rijke, vintagewinkel met een horecafunctie en zit boordevol huiselijke gezelligheid. En dat past goed bij Ingrid. Ze heeft een achtergrond in de horeca, in sales en als styliste en al die ervaring komt goed tot uiting in de winkel. “Waar Sjaak zorgt voor mooie vintage en brocante spullen, heb ik aandacht voor de aankleding, de sfeer en het bijbehorende eetcafeetje! Eigenlijk is ‘sfeer’ altijd al de rode draad geweest in alles wat ik doe.”

Daarnaast zijn Ingrid en Sjaak altijd erg betrokken geweest bij de levendigheid van Geertruidenberg. Zo hebben ze al veel evenementen georganiseerd in de stad, waaronder samen, de openlucht bioscoop ‘Route 66’ en Ingrid de jaarlijkse Winterfair, waarvan ze jarenlang voorzitter was. Ze vinden het leuk om toeristen te laten zien hoe mooi Geertruidenberg is. Nu ze hun winkel op de Markt runnen, is voor Ingrid het plaatje compleet. “BLOND past zó bij mij, alles wat ik leuk vind zit in dit bedrijf!”

Ingrid omschrijft zichzelf als een passievolle ondernemer. Dit zie je ook terug in de winkel. Alle spullen staan zorgvuldig gestyled op z’n plek en ze heeft aandacht voor de kleine details. Ze runt de winkel dan ook met veel plezier. Ze vindt het heerlijk om dingen naar haar eigen hand te zetten, zoals het bepalen van de menu’s, en om samen met Sjaak te bepalen wat de volgende stappen moeten zijn. Volgens Ingrid is het hebben van passie, creativiteit en drive een must als ondernemer. Je moet ergens voor durven gaan, vooruit kunnen denken en vooral veel lol hebben in je werk!

Wil je ook een keer met jouw bedrijf in de spotlights staan? Word dan nu lid van de VOG en Sara neemt contact met je op! Of stuur haar zelf een e-mail: sara@vog.nl.

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek VPK

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “VPK Packaging”

Op donderdag 14 december 2023 kwamen ondernemers uit Geertruidenberg en omgeving bijeen voor het jaarlijkse afsluitende evenement van de VOG. Het feest vond plaats op de unieke locatie van Fort Lunet in Raamsdonksveer, de ideale plek voor een avond vol gezelligheid. Ook bood deze locatie de juiste ambiance voor een reflectie op het afgelopen jaar. Bij aankomst werden de gasten verwelkomd door het VOG-bestuur, waarbij ze op de foto werden gezet door de fotograaf.