Bekabelingsspecialisten MCAP denken in uitdagingen en oplossingen

Meedenken, mee-ontwikkelen en samen een product verbeteren, zodat we met de meest optimale samenstelling komen,

Niels, Corina en Martin van Aperloo

In 1987 begonnen Martin en Corina van Aperloo op een zolderkamertje in Oosterhout onder de naam MCAP met hun assemblagebedrijf. Toen vooral computerbekabeling en printerkabels. Twee jaar later verhuisde het echtpaar naar een groter pand in Raamsdonksveer. Het vervaardigen van maatwerk kabeloplossingen voor tal van toepassingen werd de nieuwe basis van het bedrijf. In 1991 werd de eerste paal geslagen voor hun pand aan de Bliek; in 1998 volgde een uitbreiding met een verdubbeling van de bedrijfsruimte en in 2016 werd het naastgelegen pand Bliek 16 aangekocht. Inmiddels heeft MCAP zich ontwikkeld tot specialist op het gebied van koper- en glasvezelassemblages. Sinds enige tijd is zoon Niels (32) mede-eigenaar van een familiebedrijf, dat denkt in uitdagingen en innovatieve oplossingen.

De groei van het bedrijf heeft volgens de familie Van Aperloo te maken met het groot oplossend vermogen en de proactieve instelling. “Onze klanten schakelen ons steeds vaker in tijdens het ontwikkelingstraject van hun producten. Meedenken, mee-ontwikkelen en samen een product verbeteren, zodat we met de meest optimale samenstelling komen, gericht op de specifieke toepassing van onze klant. Just in time en op maat”, vertelt Martin van Aperloo. Wie de orderportefeuille van MCAP doorbladert constateert al snel dat ze hun innovatieve krachten op ontzettend veel gebieden inzetten. Naast de industrie is MCAP ook actief op medisch gebied, klimaat, audiovisueel, defensie en ruimtevaart en in de wetenschap, waarvan deelname aan het project KM3NeT, super-neutrinotelescoop die in de Middellandse Zee gebruikt gaat worden op een diepte van 3 tot 5 km. Corina van Aperloo zegt daarover: “Wij bouwen de bekabeling van de KM3NeT, wat bestaat uit lange tubes waarin koper en glasvezel gecombineerd worden. De kabels en verbindingen moeten op grote diepte bestand zijn tegen onder meer hoge druk, stroming, zout en botsingen met diepzeedieren. Dat zijn nou precies de uitdagingen die we met MCAP graag aangaan; waar anderen zeggen dat iets niet kan, gaan wij verder.”

Zoals reeds gesteld weet MCAP zich op de nichemarkt te onderscheiden met maatwerk, ook in kleinere aantallen. Corina en Martin van Aperloo vertellen verder over hun bedrijf: “We zijn onafhankelijk. We kunnen daardoor zonder druk van bovenaf op onze eigen manier werken en, met aanvaardbare risico’s, blijven investeren in ons bedrijf. Daarbij zijn we bezig onze bedrijfspanden te verduurzamen met o.a. isolatie, zonnepanelen en ledverlichting. We hebben een platte organisatiestructuur, waarin iedereen belangrijk is voor het bedrijf. Er is geen verloop onder het personeel en ze werken bij ons met zichtbaar plezier. Door de vele opdrachten zijn we, op diverse niveaus, op zoek naar uitbreiding van het team en dan met name met een sales engineer en een werkvoorbereider voor het magazijn. Voor alle personeelsleden geldt: er is geen werkdag hetzelfde.”

Wie de projectlijst van MCAP doorloopt krijgt een prima beeld van de veelzijdigheid van het bedrijf. Een kleine opsomming op gebied van bekabeling en modulebouw: maatwerk voor visuele inspectie, betrouwbare verbindingen voor defensie en ruimtevaart, radarsysteem voor drones bij vliegvelden, volgsysteem en onderhoudsstatus op Mammoet-trucks, waarbij de kastjes tussen de bestaande bekabeling zijn geplaatst, cruciale verbindingen bij patiënten-bewaking, sensor- en joystick-kabels, bekabeling voor de broadcast en als een van de weinigen op de markt, de productie van hybride-kabels. Heeft ook u een probleem op gebied van bekabeling, neem dan contact op met MCAP; zij denken in oplossingen en laten zich graag door u uitdagen.

Bron: VOG Redactie – Hoek 14-05-2019

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Schrijf je in voor de VOG Premium Lunch!

Op vrijdag 6 oktober vanaf 11:00 uur staat de VOG Premium Lunch op het programma. Deze educatieve lunch voor onze Premium leden zal plaatsvinden in ’t Weeshuys, waar we een interessant onderwerp op het programma hebben staan: GenZ talks vanuit The New Crew.

Gezellige en geslaagde derde editie van de VOG Golfdag!

Op een zonovergoten dag, donderdag 14 september, vond de derde editie van de VOG Golfdag plaats op Golfclub Landgoed Bergvliet in Den Hout. Het was een schitterende dag waarin enthousiast werd gegolfd, maar er was ook voldoende gelegenheid om onder het genot van lekker eten en drinken met elkaar bij te praten.