Bedrijven melden zich als gastdocent

Het project Sterk Techniekonderwijs is opzoek naar bedrijven die gedurende 4 jaren minimaal 2 dagen per jaar begeleider/gastdocent willen zijn.

Het MBO-onderwijs en het bedrijfsleven gaan samen plannen uitwerken, die ze in dit kader kunnen indienen.

Uitgangspunt, ambitie bij “samen werken aan een sterk techniekonderwijs”.
We maken kleinschalige plannen vanuit de scholen met een sterk techniek profiel, geconcentreerd rond een logische en voor leerlingen en bedrijfsleven overzichtelijke regio. De plannen worden uitgewerkt in een plan in overleg met MBO en bedrijfsleven. Deze plannen delen we en stemmen we af met elkaar in de regio West Brabant. We wisselen kennis uit, proberen elkaar vanuit de inhoud te versterken en waken voor een belangenstrijd.

Eén van de wensen is de techniek van de bedrijven en praktijklessen van de opleiders samen te brengen, zodat er een verbeterde aansluiting komt van leren naar werken. Ervaren medewerkers staan de leerlingen bij tijdens de praktijklessen. Als blijkt dat het verschil in uitvoering te groot is, is het ook mogelijk docenten van het Dongemond College uit te nodigen stage te lopen bij uw bedrijf.
In dat kader heeft de VOG met een aantal leden contact gehad. Zij hebben zich bereid verklaart mee te denken en invulling te willen geven aan klassenbegeleiding of zelfs gastdocentschap, uiteraard na goed overleg met het projectteam van het Dongenmond College. Andere scholen die participeren zijn het Hanze College, het ROC West Brabant/Radius College, het VSO Warande College en de Effent MAVO,

Deelnemende ondernemers zijn: Ademo Montage, ASW Elektro & Elektronica Assemblage B.V., Bouwbedrijf Heesters B.V., Coenraads Perslucht B.V., CSI Industries B.V., Dior Heavylift B.V., Dongemond Klimaattechniek B.V., Goodflooring, Holmatro, Hycos, Interstream Barging Netherlands B.V., Las en Constructiebedrijf De Smidshoek B.V., Lasbedrijf van den Broek, Layher B.V., Marquart Architecten B.V., MCAP cable & glassfiber assemblies B.V., Offshore Ruijtenberg B.V., Rodenburg Installatiebedrijven B.V., Stikkers Industriemontage B.V., Van Seeters glas- en schilderwerken, VDK Bouwmanagement & Bouwkundige diensten en Weterings Bouwbedrijf.

Wilt u uw kennis en vaardigheden ook beschikbaarstellen in het kader van dit project? Dan kunt u zich melden via e-mailadres administratie@vogweb.nl.

Voor meer informatie verwijs ik u naar bedrijfsflyer project SterkTechniekonderwijs.

VOG Redactie

 

 

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek VPK

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “VPK Packaging”

Op donderdag 14 december 2023 kwamen ondernemers uit Geertruidenberg en omgeving bijeen voor het jaarlijkse afsluitende evenement van de VOG. Het feest vond plaats op de unieke locatie van Fort Lunet in Raamsdonksveer, de ideale plek voor een avond vol gezelligheid. Ook bood deze locatie de juiste ambiance voor een reflectie op het afgelopen jaar. Bij aankomst werden de gasten verwelkomd door het VOG-bestuur, waarbij ze op de foto werden gezet door de fotograaf.