Bas Roelofs: “Ik ga recht op mijn doel af”

Bas Roelofs is sinds 5 jaar mede-eigenaar van ‘Buro Mees’, specialist in huisvestingsadvies en projectmanagement. In dit artikel vertelt hij over zijn weg naar het ondernemerschap en waarom het ondernemerschap iets voor hem is!

Door Sara Berende

Bas Roelofs is 47 jaar en komt uit Eindhoven. Sinds 15 jaar woont hij nu met zijn vrouw in Raamsdonksveer. Bas rondde na zijn middelbare school de studie bouwkunde af en heeft daarna zelfs nog de studie bedrijfskunde gevolgd. Na zijn studies is Bas aan de slag gegaan bij verschillende aannemers. Hij heeft onder andere gewerkt als calculator en projectleider en heeft zich zo steeds verder opgewerkt.

Tien jaar geleden besloot Bas om als zzp’er verder te gaan. Hij wilde klanten helpen en adviseren rondom het hele bouwproces en dat was in zijn toenmalige baan niet mogelijk. “Het heeft altijd al wel gekriebeld om iets voor mezelf te beginnen, maar het was geen doel op zich.” Na 20 jaar had hij genoeg ervaring opgedaan in de bouwsector en kon hij voor zichzelf beginnen!

Na 5 jaar als zzp’er te hebben gewerkt, is Bas nu sinds 5 jaar mede-eigenaar van Buro Mees. Buro Mees is een adviesbureau dat organisaties ondersteunt met huisvestingsadvies en projectmanagement. Het team adviseert en begeleidt klanten bij het hele bouwproces van A t/m Z. Sinds een paar weken heeft Buro Mees zelfs een nieuw onderdeel toegevoegd aan het bedrijf, namelijk ‘Facilitymanagement’. Het bureau adviseert en ondersteunt klanten nu ook ná de oplevering van projecten.

Bas omschrijft zichzelf als een ‘ondernemer pur sang’. Hij gaat recht op zijn doel af en gaat geen uitdaging uit de weg. “Je moet als ondernemer ook kansen en uitdagingen kunnen zien.” Het komt niet aanwaaien en dus zul je uitdagingen aan moeten gaan. Dit brengt vaak risico’s met zich mee, maar dat hoort volgens Bas ook bij ondernemen.

Zo heeft Bas ook met zijn bedrijf last gehad van de coronacrisis. Twee maanden hebben een aantal projecten stilgelegen, maar gelukkig draait het bedrijf weer op volle toeren. “De agenda’s zijn goed gevuld en we zijn positief gestemd.” Ook in zulke tijden moet je uitdagingen kunnen blijven zien en positief blijven. Dat leidt vaak tot nieuwe en innovatieve ideeën. Bas voegt daaraan toe dat je als ondernemer buiten de lijntjes moet kunnen denken, “dan is er werk in overvloed!”

Wil je ook een keer met jouw bedrijf in de spotlights staan? Wordt dan nu lid van de VOG en Sara neemt contact met je op! Of stuur haar zelf een e-mail: sara@vog.nl.

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten