Autoschade van der Kaaij: “Het is leuk om alles in goede banen te leiden”

William van der Kaaij en zijn vader Gerard runnen samen het bedrijf ‘Autoschade van der Kaaij’, een autoschadeherstelbedrijf op bedrijventerrein Dombosch I. In dit artikel vertelt William zijn verhaal en waarom het ondernemerschap hem aanspreekt.

Door Sara Berende

William van der Kaaij is geboren en getogen in Raamsdonksveer. Hij is pas 25 jaar, maar inmiddels al ruim 7 jaar mede-eigenaar van het bedrijf. Op de middelbare school wist hij al dat hij in het bedrijf van zijn vader wilde werken. William is daarom na de middelbare school gestart met de BBL-opleiding autoschadeherstel en is direct begonnen in het bedrijf van zijn vader.

Portret William van der Kaaij 3.jpg

Zo’n 30 jaar geleden is het bedrijf ‘Autoschade van der Kaaij’ opgericht door Gerard van der Kaaij, de vader van William. Gerard begon het bedrijf als autobedrijf, maar inmiddels is het uitgegroeid tot een schadeherstelbedrijf waar ook industriële spuitwerkzaamheden verricht worden. Zo’n zeven jaar werd Gerard het werk voor hem alleen te zwaar en hij besloot een stapje terug te doen. Zoon William stond hem bij in het ondernemerschap en werd zo mede-eigenaar van het bedrijf. William heeft ook bewust gekozen voor het ondernemerschap: “Ik heb altijd al een handelsdrift gehad.” William vindt het leuk en uitdagend om alles in goede banen te leiden en hij vindt het dan ook niet erg om bij te springen bij drukte.

Na verschillende vestigingen zit het bedrijf sinds 7 jaar op Sterrekroos 10. Deze locatie biedt het bedrijf veel mogelijkheden om te groeien. William zal uiteindelijk de volledige eigenaar worden van het bedrijf en het is dan ook zijn doel om in de toekomst het bedrijf uit te breiden. Daarmee hoopt hij ook lokaal bekender te worden in de regio Raamsdonksveer.

William heeft veel contact met klanten en dat maakt voor hem het werk erg leuk. Ook in de coronacrisis heeft William veel contact gehad met klanten, in het bijzonder met Smidshoek. William en Gerard hebben voor het nieuwe initiatief van Smidshoek, de welbekende Safegels, hun steentje bij mogen dragen. Voor de productie van de Safegels hebben zij de spuitwerkzaamheden mogen verrichten!

Volgens William moet je als ondernemer ‘feeling’ hebben met het vak. Je moet leuk vinden wat je doet en je moet kunnen zien in welke richting je met je bedrijf wilt gaan. Een duidelijke visie dus. Het is volgens William dan ook noodzaak dat je je aan deze visie houdt, maar je moet je ook openstellen voor veranderingen. Dit geeft hij andere ondernemers dan ook mee: “Blijf open staan voor nieuwe ontwikkelingen en innovaties en speel daarop in”, aldus William.

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Schrijf je in voor de VOG Premium Lunch!

Op vrijdag 6 oktober vanaf 11:00 uur staat de VOG Premium Lunch op het programma. Deze educatieve lunch voor onze Premium leden zal plaatsvinden in ’t Weeshuys, waar we een interessant onderwerp op het programma hebben staan: GenZ talks vanuit The New Crew.

Gezellige en geslaagde derde editie van de VOG Golfdag!

Op een zonovergoten dag, donderdag 14 september, vond de derde editie van de VOG Golfdag plaats op Golfclub Landgoed Bergvliet in Den Hout. Het was een schitterende dag waarin enthousiast werd gegolfd, maar er was ook voldoende gelegenheid om onder het genot van lekker eten en drinken met elkaar bij te praten.