Aussems Vastgoed: “Je kunt zelf kiezen welk pad je gaat volgen”

Wilfred Aussems is eigenaar van Aussems Vastgoed, een bedrijf dat al sinds 2004 bestaat. In dit artikel vertelt Wilfred over zijn carrière en waarom het ondernemerschap hem zo aantrekt!

Door Sara Berende

Wilfred Aussems komt uit Breda en woont al meer dan 15 jaar in Drimmelen. Na het afronden van zijn middelbare school heeft hij verschillende opleidingen gevolgd. Hij heeft eerst makelaardij gestudeerd, waarna hij ook de opleidingen huurrecht en vastgoedmanagement heeft afgerond. Na deze opleidingen is Wilfred bij Kwik-Fit gaan werken als vastgoedmanager. Hier heeft hij bijna 5 jaar gewerkt, want hierna richtte hij zijn eigen bedrijf op!

Dit bedrijf werd Aussems Vastgoed b.v.. Wilfred richtte zijn bedrijf in eerste instantie op als bedrijfsmakelaardij. Naar mate de jaren vorderden, ging Wilfred steeds meer zelf beleggen en ontwikkelen, waarna hij uiteindelijk is verdergegaan in het aan- en verkopen van beleggingsvastgoed. Aussems Vastgoed is op dit moment met name actief op het gebied van woonzorgvastgoed. Zij ontwikkelen en bouwen voor eigen vastgoedportefeuille woon- zorgcomplexen voor regionaal en landelijk opererende zorgpartijen. Wilfred heeft een groot (inter-)nationaal netwerk opgebouwd van professionele (vastgoed-)partijen, waaronder bijv. zorgpartijen, ontwikkelaars en bouwbedrijven.

Het ondernemerschap sprak Wilfred enorm aan vanwege de vrijheid: “Je kunt zelf kiezen welk pad je gaat volgen.” De flexibiliteit die het ondernemerschap met zich meebrengt vindt Wilfred dan ook erg prettig: “Je kunt je focus veranderen wanneer de markt hierom vraagt.” Ook het contact met mensen vindt Wilfred heel waardevol als ondernemen. “Samen met andere (markt-)partijen stel je een plan op om te komen tot een succesvol resultaat. Dat is een fantastische uitdaging om aan te gaan!”

Wilfred omschrijft zichzelf als een pragmatische en oplossingsgerichte ondernemer. Volgens Wilfred zijn dit belangrijke eigenschappen voor een ondernemer. “Je moet niet denken in problemen, maar juist oplossingsgericht te werk gaan.” Volgens Wilfred is een ondernemer ook stressbestendig. “Het ondernemerschap kent pieken en dalen, daar moet je tegen kunnen.” Daarbij vindt hij het belangrijk dat een ondernemer met mensen om kan gaan en de verbinding kan leggen met collega’s, partners en relaties.

Wilfred is sinds 3 maanden lid van de VOG. Hij vindt het bijzonder dat een relatief kleine gemeente als Geertruidenberg de grootste ondernemersvereniging van Nederland heeft. Hij hoopt dat er een mooie synergie ontstaat tussen hem en de andere leden!

Wil je ook een keer met jouw bedrijf in de spotlights staan? Word dan nu lid van de VOG en Sara neemt contact met je op! Of stuur haar zelf een e-mail: sara@vog.nl

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek VPK

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “VPK Packaging”

Op donderdag 14 december 2023 kwamen ondernemers uit Geertruidenberg en omgeving bijeen voor het jaarlijkse afsluitende evenement van de VOG. Het feest vond plaats op de unieke locatie van Fort Lunet in Raamsdonksveer, de ideale plek voor een avond vol gezelligheid. Ook bood deze locatie de juiste ambiance voor een reflectie op het afgelopen jaar. Bij aankomst werden de gasten verwelkomd door het VOG-bestuur, waarbij ze op de foto werden gezet door de fotograaf.