Amercentrale plat voor ‘pollenstop’

GEERTRUIDENBERG – De energiecentrale Amer 9 ligt naar verwachting twee weken stil voor onderhoudswerk. Een ‘pollenstop’ noemt eigenaar RWE dat, omdat vooral filters vervangen worden.

De jaarlijkse klus trekt veel werkvolk naar Geertruidenberg. Ook het eigen RWE-personeel werkt tijdens de omvangrijke onderhoudsbeurt gewoon door.

Schermafdruk 2020-06-25 09.10.47.png

Biomassa

Woordvoerder Adriaan van der Maarel namens de Duitse energiegigant: ,,We gebruiken de pollenstop om ook een reeks andere karweien mee te nemen. Onderhoud, maar ook aanpassingen die noodzakelijk zijn voor onze omschakeling naar biomassaproductie.”

Agro residue

De Amer 9  is een van de oudste kolengestookte centrales van Nederland, maar wordt in enkele jaren tijd met financiële steun van de Nederlandse overheid omgebouwd naar een centrale die voor 80 procent draait op biomassa. Veel hout, maar in de toekomst ook ‘agro residue’, brandbaar restmateriaal uit de landbouw.

 

,,We draaien nu al een tijd stabiel op 50 procent biomassa en doen nu de technische aanpassingen om dat percentage de komende periode op te voeren richting maximaal 80 procent”, aldus RWE-woordvoerder Van der Maarel.

 

Hij rekent erop dat de energiecentrale twee weken buiten werking is voor het reinigen en vervangen van filters dan ook geklaard zijn.

 

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek VPK

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “VPK Packaging”

Op donderdag 14 december 2023 kwamen ondernemers uit Geertruidenberg en omgeving bijeen voor het jaarlijkse afsluitende evenement van de VOG. Het feest vond plaats op de unieke locatie van Fort Lunet in Raamsdonksveer, de ideale plek voor een avond vol gezelligheid. Ook bood deze locatie de juiste ambiance voor een reflectie op het afgelopen jaar. Bij aankomst werden de gasten verwelkomd door het VOG-bestuur, waarbij ze op de foto werden gezet door de fotograaf.