Amercentrale plat voor ‘pollenstop’

GEERTRUIDENBERG – De energiecentrale Amer 9 ligt naar verwachting twee weken stil voor onderhoudswerk. Een ‘pollenstop’ noemt eigenaar RWE dat, omdat vooral filters vervangen worden.

De jaarlijkse klus trekt veel werkvolk naar Geertruidenberg. Ook het eigen RWE-personeel werkt tijdens de omvangrijke onderhoudsbeurt gewoon door.

Schermafdruk 2020-06-25 09.10.47.png

Biomassa

Woordvoerder Adriaan van der Maarel namens de Duitse energiegigant: ,,We gebruiken de pollenstop om ook een reeks andere karweien mee te nemen. Onderhoud, maar ook aanpassingen die noodzakelijk zijn voor onze omschakeling naar biomassaproductie.”

Agro residue

De Amer 9  is een van de oudste kolengestookte centrales van Nederland, maar wordt in enkele jaren tijd met financiële steun van de Nederlandse overheid omgebouwd naar een centrale die voor 80 procent draait op biomassa. Veel hout, maar in de toekomst ook ‘agro residue’, brandbaar restmateriaal uit de landbouw.

 

,,We draaien nu al een tijd stabiel op 50 procent biomassa en doen nu de technische aanpassingen om dat percentage de komende periode op te voeren richting maximaal 80 procent”, aldus RWE-woordvoerder Van der Maarel.

 

Hij rekent erop dat de energiecentrale twee weken buiten werking is voor het reinigen en vervangen van filters dan ook geklaard zijn.

 

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Schrijf je in voor de VOG Premium Lunch!

Op vrijdag 6 oktober vanaf 11:00 uur staat de VOG Premium Lunch op het programma. Deze educatieve lunch voor onze Premium leden zal plaatsvinden in ’t Weeshuys, waar we een interessant onderwerp op het programma hebben staan: GenZ talks vanuit The New Crew.

Gezellige en geslaagde derde editie van de VOG Golfdag!

Op een zonovergoten dag, donderdag 14 september, vond de derde editie van de VOG Golfdag plaats op Golfclub Landgoed Bergvliet in Den Hout. Het was een schitterende dag waarin enthousiast werd gegolfd, maar er was ook voldoende gelegenheid om onder het genot van lekker eten en drinken met elkaar bij te praten.